Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Tårta

Kategori: Godsaker



Jordgubbssylt:
400 g frysta jordgubbar
1-2 msk sukrin
10 droppar stevia vanilj
4 krm vaniljpulver
1-2 tsk gelatinpulver

Tina och koka jordgubbarna och blanda i sukrin, stevia och vanilj. Låt koka en stund tills jordgubbarna blir lagom mjuka. Låt svalna lite och blanda i gelatinpulvret. 

Tårtbotten:
1 1/2 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosfibrer/kokosnötsmjöl
1/2 dl sukrinmelis
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl grädde
3/4 dl cremefraiche

Blanda allt torrt. Vispa äggen pösiga. I med vispgrädde och cremefraiche, vispa lite och blanda sedan i de torra ingredienserna. Baka på 200 grader i cirka 20 min i en smord form med löstagbar kant, botten klädd med bakplåtspapper.


Dela tårtbottnen i två lager när den svalnat och lägg sylten mellan lagren. Pynta tårtan med en massa vispad grädde. 

Receptet på tårtbotten hittade jag här:
http://www.alltomlchf.nu/2012/03/prinsesstarta-lchf.html?m=1
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: